При поредната си инсепкция зад волана на джипа, премиерът Бойко

...
При поредната си инсепкция зад волана на джипа, премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов пак ядосан: Откриваме инвестиция, а вие ме питате за Пламен Георгиев

При следващата си инсепкция зад кормилото на джипа, министър председателят Бойко Борисов още веднъж се ядоса на публицистите. Накара им се, че му задават въпроси към назначението на Пламен Георгиев за консул във Валенсия, а не се интересуват от " следващата инвестиция ", която той е отишъл да открие.
Припомняме, че преди няколко дни, в коментар пред публицисти, президентът Румен Радев попита какво постанова някогашният началник на КПКОНПИ да бъде прикрит чак във Валенсия. Срещу назначението му се оповестиха българите в испанската провинция, също така стана ясно, че той е с начално равнище на испански език и няма никакъв дипломатически опит.
" Предишният ден сряда в Министерски съвет пристигна стремително, изненадващо за мен за промяната на Дяков, писмо за координиране. Вкарах го на Министерски съвет, гласувахме го и в този момент би трябвало да вземат решение какъв да е. И аз по тази причина разясних тази промяна. Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, с милиарди арестувани и иззети средства, с няколко езика. Така че не виждам за консул, които вие не можете да изброите на никое място консулите в Европа, просто очевидно това е някаква поръчка, тъй като една седмица, ето днеска откриваме поредна инвестиция - двеста милиона са тук ", отсече Борисов.
На репортерски въпрос по какъв начин ще убеди жителите, че Георгиев е квалифициран за поста във Валенсия, Бойко Борисов отговори, че през днешния ден се откриват фабрики, работни места и няма желание да убеждава никого. " Взехме решение и го изпратихме консул във Валенсия, хиляди такива консули има. Моля ви да пуснете това, което споделиха посланиците на Америка и Гърция, че имаме експорт за над 28 милиарда лв. ", обърна се към представителите на медиите Борисов.
Днес министър председателят се разноски до новата автомагистрала " Европа " и откри уголемение на цех за безалхоколни питиета в Костинброд.
Заедно с него пътуват зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и министърът на стопанската система Емил Караниколов.
" Много ми е кеф по този начин - първо ниви, след това трошляк и най-после идва асфалтът ", съобщи министър председателят Борисов пред Караниколов и Нанков, до момента в който пътуваха, и добави, че пътят към Ябланица би трябвало да бъде открит до 20 дни. Борисов инспектира този сектор и преди три месеца и в този момент регистрира напредъка. „ Преди 3 месеца беше равнища, а в този момент ще стъпим на асфалт на Автомагистрала „ Европа “, акцентира той.
" Затова доста се нервират другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, вложили сме, построили сме и сме го дали на хората ", продължи министър председателят, като очевидно отговаряше задочно на рецензията на президента Румен Радев - че е закотвил страната на дъното.
По-късно Борисов още веднъж се върна на думите на президента Румен Радев, този път в разговора си с медиите, които питаха и за назначението на Георгиев.
" Не му отива на Шипка, на подобен ден да приказва такива неща. Предишният ден сряда в Министерски съвет пристигна стремително, изненадващо за мен за промяната на Дяков, писмо за координиране. Вкарах го на Министерски съвет, гласувахме го и в този момент би трябвало да вземат решение какъв да е. И аз по тази причина разясних тази промяна ", сподели министър председателят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР