При положение, че имаме 10 жертви на коронавируса у нас,

...
При положение, че имаме 10 жертви на коронавируса у нас,
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков изкара черни данни за 42 трупа дневно в София

При състояние, че имаме 10 жертви на ковид у нас, към момента не може да приказваме за междинна възраст на умрелите. Това съобщи в ефира на Нова телевизия доктор Мирослав Ненков.

"Дотук с ограниченията, които се взимат от властта, здравната система са оправя доста добре. Ние като цяло се оправяме добре. В Македония при по-малко инфектирани има повече умряли да вземем за пример ", съобщи той.

"Властите в целия свят имат два разновидността – няма да вършим никакви ограничавания, всички ще работят, а на ден ще умират по 5000 индивида. Това никой политик няма да го направи. Вторият вид е да се ограничи активността на всеки и ето, резултатът е налице, все още имаме единствено 10 умряли ", сподели Ненков.

"Да, тежко е за фамилиите на тези хора, съболезнования, само че това са обстоятелствата ", сподели той.

Изкуствената вентилация на белия дроб е доста характерна тъкмо освен това затруднение, което COVID-19 провокира. Не всеки може да го прави. Не може от в този момент да се каже дали ще ни стигнат реаниматорите ", сподели докторът.

"Това затруднение е доста съществено и измъкването от тази обстановка зависи от доста съставни елементи. Не знам дали е мъчно да се възстановиш след интубация, наложила се поради ковид, тъй като нямам директни наблюдения ", съобщи той.

Той сподели, че интубиран пациент може да стои и един месец по този начин, това не е проблем.

Според него никой отвън София няма да има проблем, в случай че стигне до ръцете на реаниматор. "Специалистите в другите градове също са доста положителни ", съобщи Ненков.

" През 2018 година 42 индивида дневно са умирали в София. Сега цифрата ви наподобява огромна от 10 умрели, а тогава в София се губят по 42 живота дневно, а не споделяме нищо ", сподели той.

"Когато се опитваме да намираме недостатъци, то ние би трябвало първо да забележим загубите ни – не диагностицираните, не откритите, а умрелите. Това е същинската работа на щаба и на този стадий нещата наподобяват добре ", съобщи специалистът.

Запитан дали неналичието на ваксина оказва въздействие при болните от ковид, Ненков съобщи, че не може да каже, само че добави:

" Да пази Господ да пристигна нещо, за което се имунизира и тогава да ги забележим тези умни хора, дето не си имунизират децата, да забележим какво ще кажат "Егати страната, лекарите ми изтърваха детето " ", сподели Ненков.

"Запасяването с медикаменти и тоалетна хартия.... няма да разясня, че ще се изпусна нещо ", сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР