При политиците премиерът Кирил Петков остава най-одобряваният, въпреки че рейтингът

...
При политиците премиерът Кирил Петков остава най-одобряваният, въпреки че рейтингът
Коментари Харесай

Добромир Живков,Маркет линкс: Рейтингът на Кирил Петков е отрицателен, доверието в ПП пада

" При политиците министър председателят Кирил Петков остава най-одобряваният, макар че рейтингът му беше положителен допреди 2 месеца, до момента в който в този момент в действителност се обръща наклонността. Едва 27% от българите показва утвърждение към сегашния министър председател ", сподели Добромир Живков в предаването " Тази заран " по БТВ.

Той разяснява резултатите от националното взаимно изследване на БТВ и организация " Маркет линкс ", извършено измежду 1029 пълнолетни българи в интервала 22-29 март по методите на директното персонално изявление и онлайн анкета.

По думите му забавен е резултатът от изследването при водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който макар ареста не съумява да получи прилив на благосклонност. " Арестът и последващите развития в действителност доведоха до известно активизиране в ГЕРБ, само че не и готовност на симпатизиращите на господин Борисов ", разяснява социологът.

Слави Трифонов остава на 3 място. Неговата политиката без обществени изяви, единствено с постове в обществените мрежи, се оказва основният миг за загубата на доверие и на позиции, както и на „ ИТН “ от електорална позиция.

" Правителството и обединението досега съумяват да удържат обстановката. Факт е, че се натрупват редица рецесии. Това държавно управление започва доскоро повече от 100 дни с доста високи упования, само че съчетаването на на рецесиите с високите упования в действителност води до понижаване на доверието и поддръжката за ръководещите и по-конкретно в ръководещата партия ", изясни социологът.

" Българите към този момент стартират да се тормозят съществено за своите приходи. Пандемията внесе известна неустановеност, само че инфлацията и изключително войната в Украйна понастоящем са главните фактори за това събитие. Народното събрание губи немалка част от доверието, до момента в който държавното управление, сложено под външно и вътрешно напрежение, също губи доверие с 10% в рамките единствено на 3 месеца ", означи Добромир Живков.

По думите му доверието към „ Продължаваме промяната “ също пада, само че все пак остава политическата мощ с най-висока степен на доверие от страна на българските жители.

" При ГЕРБ има известна готовност, само че партията е постигнала електоралния си таван и няма на къде да пораства, изключително след ареста на водача Борисов и на още двама представители на политическата мощ. При „ Възраждане “ изследването демонстрира възходяща наклонност, която съгласно социолога се дължи на войната в Украйна и откровената отбрана на съветските позиции от страна на тази партия ", уточни социологът.

Той означи, че от електорална позиция като капацитет на партиите в обединението по-скоро остават релативно постоянни с дребни промени.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР