При откриването на академичната година в Шуменския университет Епископ Константин

...
При откриването на академичната година в Шуменския университет Епископ Константин
Коментари Харесай

Президентът Радев към младите хора: Бъдете непримирими към агресивното невежество, към подмяната и шайките

При откриването на академичната година в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “ пожелах на студентите да бъдат непримирими към несправедливостта и беззаконието, към подмяната, шайките, неналичието на бистрота, отчетност и отговорност. Да бъдат непримирими, когато срещат агресивното незнание и да не се оставят да бъдат заблуждавани и манипулирани. Винаги да са безкомпромисни, когато ограбват тяхното бъдеще или бъдещето на България. Това заяви във фейсбук президентът на България Румен Радев.

Студентите би трябвало да помнят, че университетът не е единствено пространство на знанието, университетът е пространство на свободата и по тази причина да бъдат свободни в мислите и в делата си. Това е тяхната борба за България.

От студентите не чакаме просто да се трансфорат в младежи, които един ден ще си тръгнат отсам с задоволително познания, умения и пълномощия. Обществото ни чака от тях да излязат смели и виновни жители с ясна гражданска позиция и с отворено сърце за България. Защото студентите на всички места по света са призвани да бъдат съвестта на нациите, разяснява още Радев.

 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР