При операцията на израелската армия в град Рафах на границата

...
При операцията на израелската армия в град Рафах на границата
Коментари Харесай

Над 100 загинали при израелската операция в Рафах

При интервенцията на израелската войска в град Рафах на границата на анклава сазагинали към 100 души, съобщиМинистерството на опазването на здравето на държавното управление на палестинското придвижване " Хамас ", което държи властта в линията Газа от 2007 година Целта на интервенцията била освобождението на двама заложници. Първоначално беше обявеноза близо 40 убити, след това за над 50, авпоследствие арабското ведомство поправя броя на жертвите на към 100,предаде Франс прес.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предхождаше армията във военна интервенция в Рафах, където бяха евакуирани палестински жители, избягали от спора в Газа. " Хамас " предизвести преди този момент, че такава офанзива би предотвратила всевъзможни договорености за освобождение на заложници, които към момента са в плен.

Израел обаче твърди, че ударите в Рафах не са част от офанзивата против града, а са част от интервенция за избавяне на двама заложници. Освободените са Фернандо Симон Марман и Луис Хар, които бяха отвлечени на 7 октомври от кибуца Нир Ицхак. Те бяха откарани за медицински прегледи в медицински център в Рамат Ган.

Израелската войска заяви, че трима терористи са билиубити в постройката, където бяха държани заложниците, и че бяха осъществени въздушни удари против терористични цели в южната част на Газа, които засегнаха 14 къщи, съгласно изказване на държавното управление на " Хамас " в анклава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР