При нови сблъсъци снощи между израелски полицаи и палестински демонстранти

...
При нови сблъсъци снощи между израелски полицаи и палестински демонстранти
Коментари Харесай

Над 90 ранени при нови сблъсъци в Ерусалим

При нови конфликти нощес сред израелски служители на реда и палестински стачкуващи бяха ранени над 90 души в няколко квартала на Източен Ерусалим, заяви Палестинският Червен полумесец. Това стана ден след най-големите прояви на принуждение за последните няколко години в Свещения град, които породиха опасения от нова ескалация на насилието, заяви Франс прес.

Според избавителните екипи множеството от ранените, измежду които има и малолетни, са потърпевши от гумени патрони и шокови гранати. Израелските сили на реда използваха и водни оръдия да разпилян палестинците, някои от които ги замеряха с предмети.

Ракета бе изстреляна от линията Газа към Израел, който разгласи, че е нанесъл удари по позиции на ислямисткото придвижване " Хамас ".

Снощи на Площада на джамиите - третото по святост място за исляма, наричано Храмов рид от евреите - десетки хиляди палестинци отидоха на молитва след ифтара, вечерята след дневния пост по време на рамазана. Имамът на джамията " Ал Акса " прикани вярващите да запазят успокоение, заяви публицист на Агенция Франс Прес от мястото на събитието.

Но в квартал Шейх Джара, спектакъл на ежедневни митинги против вероятното прогонване на палестински фамилии от домовете им в интерес на израелски заселници, стачкуващи излязоха по улиците и започнаха да замерят с предмети силите на реда, които дадоха отговор с пикантен газ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР