При нови избори най-вероятно ще се стигне до скъсяване на

...
При нови избори най-вероятно ще се стигне до скъсяване на
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Нови избори няма да сътворят чудо

При нови избори най-вероятно ще се стигне до съкращаване на дистанцията сред ГЕРБ и Има такъм народ и даже равнене, а може да има и още по-фрагментиран парламент. Това разяснява социологът Кънчо Стойчев за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “.

Според него най-хубавото за страната сега е сформирането на кабинет, който да бъде плод на съглашение сред партиите на митинга, с небосвод на работа 9-12 месеца. Социологът счита, че това не би трябвало да е партиен кабинет.

“Всеки, който е реалист ще разбере, че е по-добре да се употребява този неповторим късмет, който се основава за потегляне по нов път и смяна на страната. Да се лимитира този кабинет с небосвод 9-12 месеца, с оглед страната да се придвижи напред. Доста възли да се развържат и тогава естествено да се отиде на нови избори. Тогава ще са отминали и президентските избори и още повече, че тогава чакаме нормализиране на рецесията с заболяването.”

Кънчо Стойчев разяснява още, че целите на новия кабинет могат да бъдат реализирани с договаряния, само че най-важното е той да има сигурност за работата си през идващите 9-12 месеца. Според Социолога ГЕРБ ще покажат лист на вероятно държавното управление, само че няма да го внесе в Народното събрание за гласоподаване, с цел да си спести унижението от неговото отменяне. Това ще бъде по-скоро метод, с цел да покажат, че имат готови хора и специалисти, които са подготвени да ръководят.

„ Бих призовал да понижим риториката на реваншизма “, добави Стойчев.

„ Реваншизмът на никое място не е довел до нищо положително. „ Презумпцията за непорочност би трябвало да се съблюдава. Не споделям, че не би трябвало да се ревизира едно минало държавно управление, само че това не е приоритет на целите. “

Социологът разяснява, че има човешки тематики, който не би трябвало да се политизират, във връзка информацията за травмата на Бойко Борисов, която беше подложена от избрани хора под подозрение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР