при никакви обстоятелства“ не възнамерява да пусне мигранти от Беларус

...
при никакви обстоятелства“ не възнамерява да пусне мигранти от Беларус
Коментари Харесай

Полша се обяви против репатрация на мигранти

„ при никакви условия “ не има намерение да пусне мигранти от Беларус на своя територия, след което да ги изпраща от своите летища с чартърни полети до страните им на генезис. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски в изявление за интернет портала wPolityce.pl.

„ Ако приказваме за хора, които са на територията на Беларус, то никога няма да ги пуснем в Полша “, сподели дипломатът. По този метод той отхвърли известията на някои полски медии, които оповестиха, че Полша може да пусне някои мигранти от Беларус, след което да ги изпрати с полети до страните им на генезис, съобщи БГНЕС.
Посолството на Беларус упрекна полските управляващи в принуждение против мигранти и уточни, че дава помощ на нуждаещи се
В нарушаване на наредбите на Конвенцията за статута на бежанците от 1951 година, вместо да открият градивно съдействие, полски...

Заместник-министърът на външните работи на Полша изясни, че ще бъдат експулсирани единствено тези мигранти, които са съумели незаконно да стигнат до Полша от Беларус. " В момента тези хора са в центрове за чужденци. Тези хора би трябвало да бъдат депортирани в страните, от които са пристигнали ", сподели дипломатът.

По-рано през днешния ден прессекретарят на полската гранична защита Анна Михалская съобщи, че в близко бъдеще Полша ще репатрира към 200 мигранти, които са влезнали незаконно от Беларус. Според данни на граничните управляващи от началото на годината са регистрирани 36 хиляди опита за нелегално прекосяване на границата от Беларус към Полша. Само за последното денонощие полските граничари са предотвратили 346 опита за нелегално секване на границата от мигранти от Беларус.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР