При неизяснени обстоятелства в Берлин е загинал вторият секретар на

...
При неизяснени обстоятелства в Берлин е загинал вторият секретар на
Коментари Харесай

В Берлин е загинал вторият секретар на руското посолство

При неизяснени условия в Берлин е умрял вторият секретар на съветското посолство, съобщи БНР. Списание „ Шпигел “ заяви, че в края на октомври 35-годишният мъж е открит мъртъв на улицата пред посолството, най-вероятно паднал от някой етаж на постройката.

Руското посолство твърди, че става дума за „ драматичен случай “. Обяснението им обаче не е приемливо, още повече, че починалият е бил обвързван с разузнаването и съгласно управляващите в действителност е бил сътрудник, който е работил под прикритието на длъжността втори секретар в дипломатическата задача. Знае се също по този начин, че е наследник на почитан чиновник на разузнаването.

Руското посолство се намира на най-централната улица в Берлин – „ Унтер ден Линден “, близо до Бранденбургската врата. Тялото на мъжа е открито обаче на тротоара на страничната улица – „ Беренщрасе “. Открит е на 19 октомври в 7,20 часа сутринта от минувачи.

Той е бил назначен на работа в посолството през 2019 година. Тогава бе осъществено и зрелищното ликвидиране на чеченски водач в " Тирпарк " в Берлин. В момента тече процесът против възможния причинител на това ликвидиране.

Дали сред двата случая има директна връзка не е ясно, само че съмненията за това са огромни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР