При нарастване над 100 човека на ден на болните от

...
При нарастване над 100 човека на ден на болните от
Коментари Харесай

Ако болните с Covid-19 нараснат над 100 души на ден, затягат мерките отново

При повишаване над 100 индивида дневно на болните от ковид в България, ограниченията още веднъж ще бъдат затегнати. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет след провелата се по-рано през днешния ден среща на върха ЕС-Западни Балкани. По думите му резултатите в Европа и света на разпространяването на COVID-19 са извънредно неприятни. Той се базира на анализите на немския институт " Роберт Кох ", които показвали, че по никакъв метод пандемията метод не е отминала.

Според премиера мотивът да се провиснал ограниченията сега е, че по-голямата численост на заболелите в страната от ковид е поради откриването на по-големи огнища. Но София към този момент се подрежда на 4-5 място в страната по болни от ковид, а е 2-милионен град. Затова Борисов бе безапелационен, че всичко зависи от дисциплината на българите и дали хората ще се пазят взаимно. Той бе безапелационен, че в закритите пространства маските са наложителни.

Детските градини и яслите няма да бъдат отворени, тъй като е доста рисково.

" Това е мярка, за която щабът беше изрично срещу и аз се преценявам с тях ", съобщи Бойко Борисов.

Другите ограничения са били отпуснати, тъй като са се употребили причини и данни за тяхното разпределяне. Премиерът даде за образец, че с данни и графики всички са стигнали до извода, че КПП-тата може да бъдат отстранени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР