При много висок процент от засегнатите от неизвестен хепатит деца

...
При много висок процент от засегнатите от неизвестен хепатит деца
Коментари Харесай

Закъснялата пролет и липсата на слънце и разходки са причина за респираторни инфекции

„ При доста висок % от засегнатите от незнаен хепатит деца е потвърден аденовирус. Въпросът е този аденовирус ли се е трансформирал, с цел да прави такива неща, или неналичието на аденовируси през последните две години поради ограниченията и ковид, е довела до този намален имунитет “, това разяснява пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по здравни въпроси и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

„ 228 са случаите на подобен незнаен хепатит по света. Говорим за 500 милиона Европейски Съюз и като сложим още минимум 500 милиона –  населението на Северна и Южна Америка – случаите са доста малко “, посочи той. „ Броят на случаите във Англия е от януари, касае интервал от няколко месеца “, означи Тодор Кантарджиев.

„ На 6 май е излязъл отчет на Агенцията за здравна сигурност на Англия, в който се споделя, че в последните 20 дни тези случаи понижават. Има много хепатотропни вируси, които от време на време могат да обиден черния дроб “, разясни Тодор Кантарджиев. „ Закъснялата пролет и неналичието на слънце и разходки са причина за избуяването на респираторни инфекции “, сподели още професорът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР