При мащабна съвместна акция на испанската полиция и Европол бяха

...
При мащабна съвместна акция на испанската полиция и Европол бяха
Коментари Харесай

Испанската полиция арестува украинци, работили във фабрики за фалшиви цигари

При огромна взаимна акция на испанската полиция и Европол бяха разрушени три заводи за контрабандни цигари. Стойността на иззетите тютюневи произведения е 38 милиона евро. Задържани са 27 души, най-вече незаконни украински бежанци.

" Имали са минимум 3 незаконни заводи, основани в Ла Риоха, Валенсия и Севиля. Това им е разрешавало да доставят цяла Испания и други европейски страни с контрабандни цигари ", обясни представител на локалната полиция.

Фабриките са произвеждали повече от половин милион кутии на ден, които били продавани в страната и в чужбина. Според испанските управляващи украинците са живеели в извънредно мизерни условия в убежища в самите заводи. Били принудени да работят в продължение на дълги часове при безчовечен условия.

През ноември депутати от Европейския парламент оповестиха, че трудовата употреба на украинци отбелязва осезателен растеж, като обявиха, че изключителното им състояние и езиковите бариери от време на време принуждават бежанците да одобряват нископлатена работа на черно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР