При мащабна реализация по линия Наркотици на територията на Нова

...
При мащабна реализация по линия Наркотици на територията на Нова
Коментари Харесай

Разкриха организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпросранение на наркотици

При огромна реализация по линия " Наркотици " на територията на Нова Загора е разкрита особено построена, високотехнологична лаборатория за развъждане на канабис. Информация по случая бе даденана брифинг от основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоро, основен комисар Атанас Илков шеф на Главна дирекция " Национална полиция ", шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов, окръжния прокурор на Сливен Веселин Гангалов и Агенция " Митници " -Бургас.

Благодарение на изключителното положителната работа на оперативните структури на ОД на Министерство на вътрешните работи Сливен е разкрита една от най-големите лаборатория за развъждане на канабис в страната. Това е високотехнологично оборудване с огромно вложените, сподели основния комисар Петър Тодоров.
В резултат на извършените процесуални дейности са открити членовете на незаконната група. Те са арестувани при профилирана интервенция под надзора на Окръжна прокуратура Сливен на 26 март на място в лабораторията, която е построена под земната в селскостипанска база, в землището на нивозагирското село Асеновец.

В осем особено построени пространства с повърхност към 600 кв.м. са открити разнообразни по брой и етап на развиване насаждения от канабис.
Общият брой на растенията е към 2000. Иззети са и 50 кг. суха листна маса. Всяко помещение е оборудвано със специфична система за мокрота, температура, вентилация, както и обособено помещение за сушене. Намерени са парични средства в размер на 38 000 лв.. При последвалите дейности в жилищата на арестуваните, в разнообразни градове в страната, са конфискувани пари, компютърна техника и други движимости и предмети, имащи отношение към осъществяваната незаконна активност. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. На седем лица са повдигнати обвинявания. Задържаса за 72 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР