При лечението на синузит се препоръчва правилна и балансирана диета

...
При лечението на синузит се препоръчва правилна и балансирана диета
Коментари Харесай

При синузит, задължително включете тези храни в менюто си

При лекуването на синузит се предлага вярна и уравновесена диета с наложителен банкет на витамини. Това е належащо, с цел да се помогне на тялото да преодолее по-бързо инфекцията, а също и да усили отбраната си. Важно е да запомните, че самата диета няма да излекува синузита, само че ще помогне при процеса.

На първо място е належащо да се съблюдава режим при пиенето на течности . При липса на течност (при по-малко от 1.5-2 л. дневно) лигавицата изсъхват, стената ѝ се изтънява и приключването на секрет от синусите се утежнява. В този случай е по-добре да се употребява гореща напитка (билков чай, зелен чай, каркаде), защото тя овлажнява лигавицата и усъвършенстват положението ѝ. Билковият чай има специфичен резултат - с помощта на наличието на теофилин отпуска гладките мускули в стените на дихателните пътища и усъвършенства вентилацията на белите дробове.

Полезно е да ядете храни, които съдържат калций , изключително в случай че сте лимитирали приема на пълномаслено мляко като вероятен алерген. Организмът се нуждае от калций освен поради здравето на зъбите и костите, само че и с цел да защищити клетките от въздействието на вируси и алергени. Освен в млечните артикули, той се съдържа в китайското зеле, зелените растения, бадемите, аспержи, броколи, в овесената каша и сьомга, сардини, тофу.

С какво още да се храните, в случай че страдате от синузит, четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР