При лечението на 15-годишната Даная са положени всички възможни усилия

...
При лечението на 15-годишната Даная са положени всички възможни усилия
Коментари Харесай

Пирогов: Няма пропуски при лечението на 15-годишната Даная

При лекуването на 15-годишната Даная са положени всички вероятни старания и са употребявани всички вероятни средства, с които разполага актуалната медицина.

С тази позиция излязоха екипите, борили се за живота й. Те са от Клиниката по неврохирургия, Клиниката по детска реанимация, Отделението по педиатрия, Лаборатория по трансфузионна хематология към УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".

Повод за отвореното писмо, както показват от болничното заведение е, че през последните дни и месеци посредством обществените мрежи и някои медии от време на време се вършат внушения за пропуски в лекуването на Даная, довели до нейната гибел през май 2023 година

Медиците акцентират, че момичето е съветвано навреме от голям брой експерти, в това число хематолог, неврохирург, реаниматор, педиатър, анестезиолог и други Терапията за главното, хематологично заболяване е стартирана още в деня на постъпването и е траяла и през идващите дни, в това число с преливане на кръв и кръвни артикули, излиза наяве още от позицията.

Според лекарските екипи са направени всички нужни съвещания, консилиуми, динамично следене, периодическа образна диагностика и мониториране на виталните клинични и лабораторни параметри.

Направени са всички вероятни стъпки за възстановяване на кръвосъсирването и нормализиране на мощно променените при постъпването кръвни индикатори, свързани с главното заболяване на пациентката, показват от " Пирогов ".
 Назначена е спомагателна инспекция по случая Даная
Назначена е спомагателна инспекция по случая Даная

Момичето умря в " Пирогов " през месец май 2023 година

Оттам припомнят, че главното заболяване на Даная е недостиг на фактор VII на кръвосъсирването, както и че то се съпътства от второ хематологично заболяване - имунна тромбоцитопенична пурпура. И двете болести, без значение едно от друго, нарушават мощно опциите на организма за кръвосъсирване, заради което тези пациенти са с неведнъж нараснал риск от неконтролируеми кръвоизливи във всички елементи на тялото, а хирургичните интервенции при тях са реализират единствено при последна нужда.

" С цялото почитание към персоналната тъга на засегнатите от тази покруса призоваваме, обвиняванията към екипите от болница " Пирогов " да се основават на действителните обстоятелства и условия ", показва се в позицията.

Медиците приканват този драматичен случай да не се трансформира в инструмент за обществен линч, разпра и реализиране на персонални цели. Нека да останем обединени към идеята за по-добро детско опазване на здравето - идея за която от дълго време работим и стоим всички, акцентират от " Пирогов ".
 Майката на Даная: Системата на опазването на здравето ни е счупена
Майката на Даная: Системата на опазването на здравето ни е счупена

ИАМН е мощно подведена за гибелта на момичето счита тя

Отвореното писмо поддържат над 50 чиновници на болничното заведение , положили своите подписи. Сред тях са:
Проф. Николай Габровски - Началник Клиника по неврохирургия Доц. Богдан Младенов - Началник Клиника по детска реанимация Доц. Ирен Цочева - Началник Отделение по педиатрия Д-р Евгения Шурлиева, д.м. - Началник Лаборатория по трансфузионна хематология Д-р Дина Димитрова - Ръководител Мултипрофилно незабавно отделение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР