При какви условия са нарушени правата на работещите. Кога неправилно

...
При какви условия са нарушени правата на работещите. Кога неправилно
Коментари Харесай

Чатбот консултира работниците при нарушение на правата им

При какви условия са нарушени правата на работещите. Кога погрешно са уволнени и всевъзможни заплетени проблеми разплита чатбот от уеб страницата на КНСБ, разкриха в Монтана.

А случаите са толкоз доста и разнородни, че всеки може да откри отговор и от адвокати с богат опит, това съобщи Мария Лазарова,председател на синдиката в Монтана на конгрес „ Мониторинг на нарушаванията, свързани с изискванията на труд в България “ за изясняване на правата на служащите и чиновниците в Монтана през вчерашния ден. Потърсете в интернет „ Синди труд “, поучава тя.

Три платформи на КНСБ разрешават допитване за излаз от комплицирани обстановки за нарушени трудови права. През 2022 -ра година 19625 сигнала са подадени в синдиката в Монтана. Затова те плануват и среща с Омбудсмана на България.

Най-честите нарушавания са няма подписан контракт, отпуските, занемаряване или непознаване на правилника за работа, работното облекло, насилствен неплатен отпуск, работното място не дава отговор на ергономичното положение, санкции, удръжки към заплатата, работа без писмен контракт, дискриминация към членуващите в синдиката, устно преустановяване на контракта за работа, работно време повече от 12 часа, незаплащане на ексклузивен труд и доста други.

Работещите могат да се съветват освен по местоживеене, само че и в централата на КНСБ и да получат надеждна отбрана.

В Монтана от общо към 25000 работещи 4000 членуват в КНСБ, прецизираха уредниците.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР