При извършване на контролна покупка в магазин за китайски стоки

...
При извършване на контролна покупка в магазин за китайски стоки
Коментари Харесай

Данъчни запечатаха магазини за китайски стоки в Шумен и Русе

При осъществяване на контролна покупка в магазин за китайски артикули в Шумен на „ секрети клиенти “ от Национална агенция за приходите Варна не е издадена касова записка.

Фискалните инспектори са направили инспекция на касовата наличност и отразеното на фискалното устройство и са открили, че единствено за два часа от отварянето на магазина разликата в касовата наличност е в размер на 1073 лв.. Магазинът е подложен под наблюдаване през целия ден, като в наличието на данъчните оборотът е достигнал 10 538 лв., оповестиха от пресцентъра на приходната организация във Варна. При осъществена инспекция в програмните артикули на Национална агенция за приходите е открито, че за предишни интервали компанията заявява дневни обороти приблизително от 1000 до 2000 лева На търговеца е формиран акт за административно нарушаване и магазинът е запечатан за период от една седмица.

Магазин за китайски артикули в Русе също е посетен от инспекторите от Национална агенция за приходите Варна, където е осъществена контролна покупка и за закупената стока не е издадена касова записка. За да са сигурни, че това не е инцидентно, данъчните правят повторна покупка, за която още веднъж не им е публикуван фискален бон. Този магазин също ще бъде запечатан за период от една седмица.

Има засилен надзор на търговците в Североизточна България от инспекторите от „ Фискален надзор “ към Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна. Те наблюдават за съществуване на касови апарати, издаване на фискални бонове и действително отчитане на оборотите и припомнят, че всяка покупка при възнаграждение в брой би трябвало да е съпроводена с касова записка. На нея е наложително в долния ляв ъгъл да има изобразена картата на България към показател BG.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР