При израелски въздушен удар по управлявано от ООН училище в

...
При израелски въздушен удар по управлявано от ООН училище в
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар по училище управлявано от ООН, има загинали

При израелски въздушен удар по ръководено от Организация на обединените нации учебно заведение в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа, в което се били подслонили разселени хора, са били убити 15 души и още десетки са били ранени, съобщи началникът на болничното заведение " Аш Шифа " Мохамад Абу Селмея, представен от Ройтерс.

„ Има 15 мъченици и броят им се чака да нарасне “, сподели Абу Селмея, който също по този начин е и чиновник в здравното министерство на управлявания от „ Хамас “ анклав.

Междувременно израелските въоръжени сили споделиха, че през днешния ден ще разрешат на палестинците да се придвижват по главната автомагистрала в линията Газа, като част от продължаващите от три седмици техни старания да насърчат цивилните да се изтеглят от регионите, които са във фокуса на войната против „ Хамас “.

В обява на арабски език в обществените мрежи въоръжените сили споделиха, че маршрутът ще може да бъде употребен сред 13:00 часа и 16:00 часа локално време. „ Ако ви е грижа за вас и за околните ви, послушайте напътствията ни да се насочите на юг “, се прибавя в известието.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР