При избухналия тази сутрин пожар на територията на Центъра за

...
При избухналия тази сутрин пожар на територията на Центъра за
Коментари Харесай

Няма пострадали пациенти при пожара в психиатрията на Сточна гара

При избухналия тази заран пожар на територията на Центъра за психологично здраве - София област и Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести – София област, няма потърпевши пациенти. Унищожени са покривът и подпокривното пространство на Белодробната болница, както и поликлиниката на психиатричното лечебно заведение, заяви Министерството на здравеопазването.

Общо 51 души - пациенти на Центъра за психологично здраве, намиращи се в незасегнатия от огъня стационар, са евакуирани поради липса на електрическо зареждане и топлоподаване.

В момента пациентите се местят в други лечебни заведения с психиатрични структури на територията на София, включително лечебните заведения " Св. Иван Рилски ", " Александровска ", Военномедицинската академия " Свети Наум " и центъра за психологично здраве " Проф. Н. Шипковенски ".

Ведомството твърди, че дневните стратегии на пациентите няма да бъдат прекратени. Петима пациенти на Белодробната болница, които се нуждаят от здравно наблюдаване и терапия, също са преместени.

Предстои да бъдат оценени вредите и да стартира консервация на покривното пространство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР