При избора на необходимото налягане в гумите, при условие на

...
При избора на необходимото налягане в гумите, при условие на
Коментари Харесай

Какво трябва да бъде налягането в гумите при понижаване на температурите?

При избора на нужното налягане в гумите, при изискване на намаление на температурите трябва да се вземат поради няколко значими фактора. На първо място, температурата на въздуха. Като предписание, с намаляването ѝ, налягането в гумата пада с към 0.1-0.3 атмосфери.

С други думи, в случай че гумата, да вземем за пример, е напомпана до 2 бара, тогава с настъпването на студеното време знакът елементарно може да падне до 1.7 бара. Просто казано, коства си да увеличите налягането в гумите с най-малко 0.2 бара преди шофиране. Особено в случай че е планувано пътешестване на дълги дистанции, като се вземат поради увеличените скорости.

Също по този начин, натоварването на автомобила играе значима роля. Колкото по-голямо е, толкоз по-високо би трябвало да бъде налягането. Така излиза, че добавянето на 0.3 бара няма да навреди.

Но въпреки всичко не си коства да помпате доста гумите. Първо, с рухването на температурата еластичността на гумения пласт намалява; второ, при препомпване контактното леке ​​с пътната настилка понижава. И най-после, съществува риск от утежняване на ръководството и има късмет  гумата да загуби свойствата си за резистентност на изхабяване.

През есента гумите могат да се спадат единствено при шофиране върху мека почва, да вземем за пример в тиня или ненадейно паднал сняг. За да подобрите сцеплението, достатъчно е да спуснете гумата с 0.3-0.5 бара, написа AutoMedia.

В този случай би трябвало задължително да се уверявате, че във всяка от гумите има еднообразно налягане. В противоположен случай колата може да загуби надзор даже върху леко влажна повърхнина - постоянно колата се тегли встрани при прекъсване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР