При инспекцията бе установено наличие на частни имоти почти на

...
При инспекцията бе установено наличие на частни имоти почти на
Коментари Харесай

Провериха премахването на незаконни обекти в Слънчев бряг

При инспекцията бе открито съществуване на частни парцели съвсем на територията на плажа. „ Това са така наречен „ джобове “. В тях са инсталирани преместваеми обекти, които имат разрешителни, и по тази причина няма по какъв начин да бъдат съборени, означи министър Ангелкова.

Тя бе безапелационна, че през летния сезон щендерите на територията на Слънчев бряг ще бъдат неразрешени и цялата стока ще би трябвало да е в павилиони.
“Ще създадем по този начин, че да се разхождаме умерено по алеите в курорта, а не да се блъскаме с щендери и стока”, увери министър Ангелкова.

Трябва да има цялостна смяна в образа на „ Слънчев бряг “, отсече тя. Затова контролът върху комерсиалните обекти ще бъде извънредно засилен. Предстои да се подпише и съглашение с Министерство на вътрешните работи, което ще оказва подпомагане за реализирането на тези ограничения, добави тя.

Министърът на туризма цитира социологическо изследване, съгласно което 55% от интервюираните утвърждават павилионите да са с единна визия, а над 62% от запитаните желаят да има заведения и обекти край плажа, само че при съблюдаване на реда и нормативите.

Ще дадем опция да няма павилиони на основната алея и до хотел „ Кубан “ при съблюдаване на закона, отстоянията и наредбата на община Несебър.

На крайбрежната алея също няма да има павилиони, а тези на стопанина на плажа ще бъдат съгласно условията на и наложително на такива дистанции, че да не се закрива морето, стана ясно от думите на министъра. Тя бе безапелационна, че новата скица ще бъде утвърдена единствено в случай че дава отговор на нормативните условия и в случай че се вижда морето, а не да се влиза в тунел от магазини.

Министър Ангелкова заяви, че досега наемателят на плаж „ Слънчев бряг-север “ съзнателно съблюдава уговорките си. Вече са съборени над 190 противозаконни обекта. Предстои тези, които са законни, само че надвишават квадратурата, също да бъдат съборени в тази им част, където това разрешава, или напълно да бъдат отстранени.

„ Като министър прекратих концесията на плажа „ Слънчев бряг-север “, тъй като имаше над 8000 кв. метра обекти, които надхвърляха утвърдената от мен скица “, напомни Ангелкова.

На въпрос за настояването на някои браншови организации изцяло да се отстранен преместваемите обекти , тя подсети, че някои хотелиери - представители на тези организации, имат хотели на крайбрежната алея и павилиони в частни парцели в курорта. Нека гледаме и мерим с един критерий, с цел да се усъвършенства визията на „ Слънчев бряг “, прикани министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР