При гласуването в пленарна зала ще подкрепим решението за започване

...
При гласуването в пленарна зала ще подкрепим решението за започване
Коментари Харесай

Ген. Симеон Симеонов: ДПС ще подкрепи решението за започване на преговори със САЩ за Ф-16

При гласуването в пленарна зала ще подкрепим решението за започване на договаряния със Съединени американски щати за закупуване на изтребители Ф-16. Това заяви ген. Симеон Симеонов – народен представител от Движение за права и свободи, някогашен шеф на защитата и някогашен командващ Военновъздушни сили на България, по.

Вчера Комисиите по защита и бюджет дадоха зелена светлина на предлагането на държавното управление и през днешния ден то влиза като първа точка в дневния ред на депутатите.

„ Изборът на военен аероплан въплъщава геополитическата ориентировка на една страна в общия съдружен формат. Политическото решение на държавното управление за начало на договаряния със Съединени американски щати е политически и стратегически избор за нашата страна. Решението за процедурата би трябвало да е политическо през цялото време – това е позицията на Движение за права и свободи. Движението постоянно е работило за усилване и отстояване на евроатлантизма “, разяснява ген. Симеонов в предаването „ Преди всички “.

По думите му няма смяна в позицията на партията във връзка с ръководството на страната. Той обаче счита, че въпросът с модернизацията на армията и новия боен аероплан би трябвало да се реши:

„ Колкото повече се отива във времето, толкоз цените ще стават по-големи. Трябва да бъдем реалисти – че това е едно решение, с което се прави решителна стъпка за повишение на оперативната съгласуемост както на българската войска, по този начин и на Военновъздушни сили и най-много във връзка с осъществяването на дилемите в интегрираната система за противовъздушна защита на НАТО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР