При гласуването на 20 декември депутатите гласуваха поименно, ставайки от

...
При гласуването на 20 декември депутатите гласуваха поименно, ставайки от
Коментари Харесай

Обнародваха в Държавен вестник промените в Конституцията

При гласуването на 20 декември депутатите гласоподаваха поименно, ставайки от място и заявявайки своя избор. Народните представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи гласоподаваха " за ", а опозицията в лицето на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ гласоподаваха " срещу ". Само депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков гласоподава " въздържал се ".
 

По този метод с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, или 165 депутати, измененията дефинитивно станаха част от главния закон.
 

Доскорошният ръководител на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, националният представител от ПП-ДБ Петя Ставрева и депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев отсъстваха при гласуването.
 

Посредством импортираните ремонти се лимитират правата на президента при назначението на длъжностен кабинет, лицата с двойно поданство ще могат да заемат обществени длъжности, Висш съдебен съвет се разделя на две колегии - Висш прокурорски съвет и на Висш правосъден съвет, както и се лимитират пълномощията на основния прокурор. Освен това съгласно текстовете три месеца след обнародването на измененията се организира нов избор за основен прокурор, както и за нов състав на Висшия прокурорски съвет и на Висшия правосъден съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР