При „Газпром“ нямаме полезен ход. Ако руснаците са искали да

...
При „Газпром“ нямаме полезен ход. Ако руснаците са искали да
Коментари Харесай

Васко Начев: България ще приеме американски втечнен газ, при „Газпром“ нямаме полезен ход

При „ Газпром “ нямаме потребен ход. Ако руснаците са желали да ни дадат газ, щяха да го създадат до момента. Това съобщи в студиото на Нова ТВ енергийният специалист Васко Начев.
Това е политическо говорено. Всяко наше деяние ще бъде да оберем срама и усилва страха да бъдем от губещата страна, добави още той.

Начев счита, че решението да потвърдим пред „ Шиниър “ желанията ни да вземем американския полутечен газ към този момент е взето, тъй като нямаме различен потребен ход. Но предложи да чуем какво публично ще кажат от служебното държавно управление, което през днешния ден ще би трябвало да реши дали да удостовери офертата за доставка на три танкера американски полутечен газ до края на годината.

Да се откажеш значи, че не познаваш пазара и по какъв начин се движи цената на газа там. (…) Тези 7 танкера са 1/3 от газа, който може да си осигурим. Още 1/3 ще бъде азерският газ. Де факто уравнението би трябвало да бъде решено – като прибавим към тези 60% към още 20% от Чирен, който към този момент е нагнетен до 59%. Надявам се нагнетяването да продължи в нараснали граници през лятото. Останалите 20% ще би трябвало да си осигурим, само че евентуално ще бъде по-скъп. Търговията с газ не е просто нещо, разяснява Васко Начев.
Той изрази мнение и по назначението на Деница Златева за началник на „ Булгаргаз “.

Деница Златева е поставена, тя е стойностен човек, само че не мисля, че схваща нещо от газ. Но за мен верния човек, който трябваше да бъде определен за началник на „ Булгаргаз “ е Иван Дреновидски, който схваща от нещата. Но не зная за какво не го направиха, уточни Начев.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР