При един възрастен мъж, считащ себе си за щастлив човек,

...
При един възрастен мъж, считащ себе си за щастлив човек,
Коментари Харесай

Когато отиде при мъдреца, той не предполагаше, че думите му ще променят живота му

При един възрастен мъж, считащ себе си за благополучен човек, които близките доста уважавали поради неговата доброжелателност, успокоение и привлекателност и мъдрите препоръки, които давал, пристигнал юноша, който го запитал каква е тайната на неговото благополучие. Мъдрият възрастен мъж незабавно усетил, че младежът има проблеми с общуването и държанието си с хората и по-специално с неговите близки, и по тази причина решил да му „ даде урок “. Той дал отговор, че за себе си нищо не може да му каже, само че за него има ужасна информация – до дни ще си отиде от този свят!

Разстроен, младият мъж се прибрал вкъщи си и решил във времето което му остава да направи всичко, което не могъл да извърши до този миг.

Като резултат почнал да се държи доста по-добре към своите близки, да не скрива възприятията си и да не се ядосва за дреболии. Изминала една седмица и той се върнал за последна благословия от мъдреца, който му я дал, разкривайки първичният план да го накара да промени – и то вечно – държанието си в фамилията и обществото. Младежът споделил, че даденият му урок не е бил безрезултатен – през последната седмица той престанал да се гневи на околните си, радвал се на споделеното с тях време и изразявал безрезервната си любов. „ Ето я тайната на щастливия живот “ – обобщил мъдрият възрастен мъж – „ да се живее по този начин, сякаш всеки един ден ти е финален! “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР