При акцията на МВР и спецпрокуратурата в Севлиево е задържана

...
При акцията на МВР и спецпрокуратурата в Севлиево е задържана
Коментари Харесай

Ексклузивни разкрития за задържаната севлиевска митничарка

При акцията на Министерство на вътрешните работи и спецпрокуратурата в Севлиево е арестувана шефката на локалното митническо бюро Йорданка Костадинова, която е оказвала напън върху свои сътрудници да си затварят очите за мним експорт на компанията на нейния наследник Ивайло Костадинов. Освен тях двамата е закопчан и локален ромски необут с прякор Лекето, който въртял контрабанда с цигари, написа TrafficNews.

"В хода на следствието са събрани доказателства за това, че началникът на бюрото е направила закононарушение по работа, като е надвишила властта си за да набави за сина си имотна полза.



В качеството си на длъжностно лице тя се е обаждала на сътрудници от митническия пункт в Горна Оряховица и е упорствала от тяхна страна да бъде позволен мним експорт на камиони в интерес на сдружение, благосъстоятелност на сина й ", потвърдиха от прокуратурата.
Според проверяващите става въпрос за проведена незаконна група, която е работила от началото на 2017 година

Събрани са доказателства и, че Костадинова е помогнала на ромския главатар, който е търгувал с акцизни артикули без бандерол. Тя го прикривала, като го е предупреждавала за идни инспекции от чиновниците на митницата.

Семейство Костадинова са известни като едни от най-заможните в Севлиево, тяхна благосъстоятелност е хотел "Хелиос ".



Разследването продължава и съгласно участниците в интервенцията обвинявания ще бъдат повдигнати на още хора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР