При 87 процента от преброяване на гласовете независимият сенатор от

...
При 87 процента от преброяване на гласовете независимият сенатор от
Коментари Харесай

Бърни Сандърс води с минимална разлика

При 87 % от броене на гласовете самостоятелният сенатор от Върмонт Бърни Сандърс води с минимална разлика в първите първоначални партийни избори за кандидатура за президент на Съединени американски щати. При първичните данни Сандърс получава 26 % от вота. Прогнозите на анализаторите се сбъднаха и с дребна разлика зад Сандърс, с 24% е някогашният кмет на Саут Бенд, Индиана Пийт Бутиджидж.

На трето място е сенаторът от Минесота Ейми Клобучар. В североизточния щат съгласно предварителните резултати сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън и някогашният вицепрезидент Джо Байдън заеха надлежно четвърто и пето място без изгледи да печеля пратеник за партийния конгрес.

По-рано претендентите обърнаха внимание и на неучастващия в бюлетината Майкъл Блумбърг, който влезе в късно конкуренцията, само че с мощна рекламна акция. Ейми Клобучар и Джо Байдън разясниха, че няма по какъв начин да го победят на рекламния фронт, само че са уверени, че ще се оправят с някогашния кмет на Ню Йорк по време на дебатите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР