При 100% обработени протоколи в 28 многомандатни района коалицията ГЕРБ-СДС

...
При 100% обработени протоколи в 28 многомандатни района коалицията ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Битките на лидерите: Кои са победителите по райони?

При 100% обработени протоколи в 28 многомандатни региона обединението " ГЕРБ-СДС " печели първото място в 20 от тях. Това са Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Видин, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник, Пловдив област, Сливен, Смолян, София област, Стара Загора, Хасково, Ямбол.

При обработени 100 % протоколи, коалиция " ПП-ДБ " е преди всичко в Пловдив град и в Русе. Коалицията печели изборите .

Движение за права и свободи е първа политическа мощ в Разград, Силистра и Шумен.

Все още не са изцяло обработени протоколите в Кърджали, Монтана и Търговище. Данните там досега сочат, че в Кърджали води Движение за права и свободи, в Монтана - ГЕРБ-СДС, в Търговище - Движение за права и свободи.

Партиите и обединенията и на тези избори заложиха на някогашни министри, депутати с опит и знакови партийни лица за водачи на своите листи.

Какво демонстрираха лидерските борби по региони:

София 23 МИР

При 98,73% обработени протоколи в най-големия изборен регион побеждава обединението ПП-ДБ с лидер Кирил Петков с съвсем два пъти повече гласове от ГЕРБ-СДС с лидер Румен Христов. Трети е Николай Дренчев от " Възраждане ".



София 24 МИР

ПП-ДБ побеждава и в 24-ти регион в столицата - с съвсем 40% от гласовете води Христо Иванов пред Тома Биков от ГЕРБ-СДС с малко над 25% поддръжка. Трети е Петър Петров от " Възраждане ".



София 25 МИР

В по този начин наречения лидерски регион най-вече гласове събира Христо Петров-Ицо Хазарта от ПП-ДБ. Зад него остават водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.



Пловдив

ПП-ДБ бият и в Пловдив-град. Бившият ръководител на Народното събрание Никола Минчев побеждава водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Трети е Ангел Георгиев от " Възраждане ".



Варна

Във Варна Даниел Митов от ГЕРБ-СДС побеждава Даниел Лорер от ПП-ДБ с повече от 10 хиляди гласа. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов остава трети, с по-висок от междинния за страната резултат за партията си.



Хасково

И в Хасково ГЕРБ-СДС побеждават ПП-ДБ. Делян Добрев събира много по-голяма поддръжка от Асен Василев, на трето място са Движение за права и свободи. Трети е Сезгин Мехмед от Движение за права и свободи.



Благоевград

В Благоевград ГЕРБ-СДС са първа мощ. Росен Желязков събира най-вече гласове, втори е Делян Пеевски от Движение за права и свободи. Андрей Гюров от ПП-ДБ остава трети.



Кърджали

При 84,44% обработени протоколи в Кърджали обичайно побеждава Движение за права и свободи - водачът Мустафа Карадайъ получава над 70 на 100 от гласовете, втора е Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС, а трети - Атанас Атанасов от ПП-ДБ.





Стара Загора

В Стара Загора при 99,8% обработени протоколи Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС побеждава Радослав Рибарски от ПП-ДБ. Трета е Искра Михайлова от " Възраждане ".



Бургас

ГЕРБ-СДС бият и в Бургас - Жечо Станков побеждава Константин Бачийски от ПП-ДБ. Трети са Движение за права и свободи с лидер Севим Али.



Русе

В Русе с към 600 гласа Мартин Димитров от ПП-ДБ побеждава Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Трети е Златан Златанов от " Възраждане ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР