Президентското вето върху текстове от Закона за подземните богатства ще

...
Президентското вето върху текстове от Закона за подземните богатства ще
Коментари Харесай

Депутатите разглеждат ветото върху текстове от Закона за подземните богатства

Президентското несъгласие върху текстове от Закона за подземните благосъстояния ще преглеждат депутатите от Комисията по енергетика на 1 септември, предава БГНЕС.
Президентът върна за ново разискване в Народното събрание Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните благосъстояния на 30 юли. Според президента измененията могат да доведат до неподходящи за страната условия.
 Ветото на президента връща депутати на работа още във вторник Ветото на президента връща депутати на работа още във вторник
Ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за подземните благосъстояния, признат на 22 юли, ще върне депутатите от енергийната...
„ Разширените права на концесионера за действия отвън очертанията на находището и за интервенция в околната среда и ландшафта основават риск за живота и здравето на хората. Освен това не са показани претекстове за аргументите, които постановат приемането на тези промени. Допускането на опцията срокът на концесията да бъде удължаван по искане на концесионера не е публично целесъобразно и не предотвратява корист с монополно състояние. Законът би трябвало да подсигурява идентични условия за всички, без да основава неоправдани преимущества. А главната грижа би трябвало да бъде ориентирана към виновното потребление на държавното имущество, с мисъл за идните генерации ”, разяснява Радев в деня, в който наложи несъгласие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР