Президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин

...
Президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин
Коментари Харесай

Зеленски и Путин връчиха награди – единият на фронта в Бахмут, другият в Кремъл

Президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин съвсем по едно и също време връчиха награди - единият на фронта в Бахмут, където от много време се водят сражения, а другият в Москва, в Кремъл.

" Володимир Зеленски направи работно посещаване в Донецка област, където се срещна с украинските военни, защитаващи град Бахмут. Президентът посети предните позиции на една от механизираните бригади, чиито военнослужещи се бият с врага в покрайнините на града. Държавният глава изслуша отчета на командира за оперативната конюнктура, логистичната поддръжка и предложенията за по-нататъшни дейности ", заяви прессекретарят на украинския държавен глава Сергей Никифоров.



Той добави, че президентът е връчил награди на военнослужещите.

" Крепостта Бахмут. Нашите. Непреклонни пред врага. Които с храбростта си потвърждават, че ще устоим и че няма да се откажем от своето. Украйна се гордее с вас. Аз се гордея! Благодаря ви за смелостта, волята и силата, които демонстрирате, отблъсквайки вражеските офанзиви ", написа Зеленски в канала си в Telegram.

" Струва ми се, че героите от Бахмут би трябвало да получават това, което получават всички. Пожелавам на децата им, на фамилиите им - да имат всичко обикновено, да са на топло, да са здрави. Иска ми се да желая да има светлина, само че обстановката е толкоз сложна, че ту има светлина, ту няма. Най-важното е вътре да има светлина ", съобщи Зеленски, представен от украинските медии.

От няколко месеца в покрайнините на дребния донбаски град Бахмут се водят интензивни конфликти, които анализаторите назовават " боеве на безсилие ". В съветските офанзиви вземат участие най-вече бойци от ЧВК " Вагнер ". Въпреки това в мощно опустошения вследствие на обстрела град към момента има доста цивилни - към петнадесет хиляди души. Преди войната там са живеели съвсем 70 000 души.

От края на лятото съветските войски съумяха да напреднат с няколко километра. Според Олександър Сирски, пълководец от украинската войска, завладяването на Бахмут има психическо и алегорично значение за съветското командване, само че няма стратегическо значение.

Същевременно съветският президент Владимир Путин не е посетил зоната на бойните дейности нито един път по време на войната с Украйна. Тази седмица той организира среща в затворена стая (не е известно къде точно) с военното управление на страната.

Днес Путин връчи награди в Кремъл - освен на военнослужещи, само че и на ръководители на анексираните райони, пропагандисти и " военни репортери ".

Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник и водачът на ДНР Денис Пушилин бяха наградени с медал " За заслуги към Отечеството " първа степен, а изпълняващият длъжността губернатор на Запорожка област Евгений Балицки и губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо - с медал " За заслуги към Отечеството " трета степен.

Главната редакторка на RT Маргарита Симонян получи Орден на достойнството и благодари на Путин за това, че е " избива людоедите ". Семьон Пегов, " боен сътрудник ", също получи премия от Путин.

Днес е " мъчно, само че значимо време ", Русия още веднъж е изправена пред предизвикателство, сподели по време на награждаването Путин.

Руският президент съобщи, че непрекъснато мисли за бойците, участващи в " специфичната военна интервенция ", които се излагат на заплаха. Всички съветски бойци са герои, те са на върха на най-трудните и рискови задания.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР