Президентите на Турция и на Сърбия ще посредничат за решаването

...
Президентите на Турция и на Сърбия ще посредничат за решаването
Коментари Харесай

Ердоган и Вучич ще посредничат за решаването на кризата в Босна и Херцеговина

Президентите на Турция и на Сърбия ще посредничат за решаването на рецесията в Босна и Херцеговина . Това оповестиха Реджеп Ердоган и Александър Вучич след срещата им в Анкара, заяви Нова телевизия.

Разделението доближи връхната си точка, откакто от Република Сръбска заплашиха да се изтеглят от армията, както и от данъчната и от правосъдната система на Босна и Херцеговина.

Турция, която има огромно въздействие измежду босненските мюсюлмани, назова дейностите на сръбските националисти " неверни и рискови " . Ердоган сподели, че с Вучич са се разбрали да съберат водачите на хърватите, сърбите и бошняците в Босна и Херцеговина, с цел да намерят метод да подсигуряват териториалната целокупност на страната.

Същевременно Ердоган изиска Албания да се бори против организацията на Фетулах Гюлен.

" Международната общественост би трябвало да работи единно, с цел да спре рецесията в Босна и Херцеговина. Всички наранени страни би трябвало да се въздържат от стъпки, които заплашват териториалната целокупност на страната. Знам, че в Сърбия предстоят избори. След тях ще се съберем с водачите на трите етнически групи . Там ще решим по какъв начин да защитим целостта на Босна и Херцеговина. " - съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР