Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган

...
Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Путин се видя с Ердоган и обяви интересна новина за отношенията Русия-Турция

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган разговаряха в съветския черноморски курорт Сочи. Двамата са разискали районни въпроси, в това число рецесията в Сирия. Това оповестяват съветските медии.

Говорейки при започване на срещата, съветският държавен глава Владимир Путин съобщи, че връзките сред Русия и Турция " могат да се преглеждат като съвсем изцяло възобновени ", до момента в който турският президент Реджеп Тайип Ердоган е показал, че двустранните връзки се развиват " всяка една минута ".

Путин е отбелязал, че комерсиалният оборот сред двете страни е повишен с една трета по време на първите осем месеца на актуалната година след спад през 2016 година Той добави, че Русия и Турция си сътрудничат по редица районни и интернационалните въпроси, в това число уреждането на сирийската рецесия.

Путин също по този начин благодарил на Ердоган и отбелязал, че двете страни не престават срещите на високо ниво, изразявайки увереността, че сегашната среща ще бъде сполучлива.

" Наистина, ние сме много покрай вас, както казахте ", съобщи съветският държавен глава пред турския си сътрудник, изразявайки признателност, че той е посетил страната му.

Отношенията сред страни страни претърпяха редица разтърсвания през последните години, откакто през 2015 година Турция смъкна съветски аероплан на турско-сирийската граница.

През 2016 година Ердоган се извини за случая. Тогава Русия стартира да подвига рестриктивните мерки и стартира процесът на нормализиране на комерсиалните и икономическите връзки.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР