Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган

...
Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Путин откри Турски поток: Важно събитие за целия европейски континент

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган публично откриха газопровода " Турски поток ", оповестяват съветските медии. Те участваха в церемонията по въвеждането в употреба на газопровода, която се организира в Истанбул . На церемонията участваха и президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят на България Бойко Борисов.

Изказвайки се на формалната гала по откриването на газопровода, Путин означи, че това е значимо събитие освен за Русия и Турция, само че и за целия европейски континент . " Всички присъстващи на формалната гала по стартирането на новия газопровод са очевидци на в действителност значимо събитие освен за Русия и Турция, само че и за страните от Южна Европа, за целия европейски континент ".

Той също по този начин акцентира, че сполучливото осъществяване на взаимния огромен план " Турски поток " ясно демонстрира, че сполучливо руско-турско стратегическо партньорство дава обилни и осезаеми резултати .

Изграждането на бреговата част на газопровода в Турция е осъществено от взаимната руско-турска компания TurkAkim Gaz Tasima A.S., през март 2019 година са свързани морските и морските елементи, сочат материалите за визитата. Първата сухопътна линия на газопровода е обвързвана с турската газопреносна система близо до град Люлебургаз , а втората сухопътна линия минава към турската граница с България .

В края на декември стана известно, че инсталацията на сръбския сектор от газопровода " Турски поток " е приключена. Според организацията, първите доставки през България се чакат през май , когато страната би трябвало да приключи построяването.
 И сърбите ще си имат
И сърбите ще си имат " Балкански поток ", убеден Борисов

На откриването откриването на " Турски поток " Борисов се срещна с Вучич, Путин, Ердоган

Путин акцентира постоянното развиване на съдействието сред Русия и Турция, макар намесата на " някои други страни " и дефинира тръбопровода като " невиждан по мащаб " и във " враждебна среда ".

" Доставката на съветски газ през Турския поток ще способства за възстановяване на енергийната сигурност на Европа като цяло ", сподели Путин, отбелязвайки високата екологична сигурност на плана.

Президентът на Русия изрази своята признателност към турските управляващи и президента Ердоган за политическата воля, проявена по време на осъществяването на плана .

От своя страна турският президент, наричайки Путин " другар " и създателя на името " Турски поток ", уточни историческото значение на плана за създаване на газопровода. Ердоган означи, че милиони хора ще получат нужният им газ , доставен непосредствено в Турция, без никакво ходатайство , и напомни съдействието с Русия в други области .

" Надяваме се, че Турция и Русия ще следват същия път като двама положителни другари ", разяснява Ердоган.

Изпълнителният шеф на " Газпром " Алексей Милер, който приказва след президентите, съобщи, че запасите от газ на компанията в находищата на Ямал ще бъдат задоволителни за доставка на газ през идващите 110 годин и.

Церемонията е предшествана от двустранни договаряния сред Путин и Ердоган . Срещата в конгресния център в Истанбул Халич е близо час и половина , оповестява държавната организация " Анадолу ".

На срещата Ердоган показа книга на Путин , наречена Стратегическа стъпка към Източносредиземноморския уравнение: Сделката Турция-Либия .

Мерките за сигурност включват 7 200 служители на реда. Сред силите за сигурност са 300 екипа за специфични интервенции , 30 отряди за битка с бомбени закани, които работят към хотелите, в които отсядат задгранични водачи, или по маршрутите, по които пътуват преди и по време на събитието.

Също по този начин три полицейски хеликоптера , четири морски лодки, четири особено подготвени кучета и 30 бронирани транспортни средства поддържат турските сили за сигурност.
 Гърция желае да е основен състезател в геостратегическата игра на газ за Европа
Гърция желае да е основен състезател в геостратегическата игра на газ за Европа

Борят се за районна енергийна карта на бъдещето против Русия и Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР