Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин

...
Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин подписаха, че ще се борят за запазване на иранската ядрена сделка

Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин подписаха взаимно заявление на двете страни, както и редица други документи, предава РИА Новости представен от Фокус.

Путин дойде в Пекин сутринта.

След края на договарянията страните подписаха съглашение за интернационалните автомобилни известия, както и меморандум за по-нататъшното подсилване на капиталовото съдействие.

Също по този начин са реализирани сделки в областта на усвояването на космоса, атомната енергетика и науката.
Освен това, Путин и Си Дзинпин са се договорили да работят за съхраняването на Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) по иранската нуклеарна стратегия.

„ Във връзка с предизвикващото отчаяние едностранно излизане на Съединени американски щати от сделката... да се подхващат всички вероятни старания за запазването на СВПД, взимайки под внимание кардиналната значимост на отбраната на ползите на търговско-икономическото съдействие на всички страни с Иран от едностранни екстериториални наказания “, се споделя в заявката.

В документа се показва също, че доста страни едностранно разполагат противоракетна защита (ПРО) в Европа и Азия, което нанася вреди на сигурността на Русия и Китай.

Путин ще бъде в Китай до 10 юни. След договарянията в столицата, съветският водач дружно със Си Дзинпин ще участва на другарски мач сред млади хокеисти от двете страни. След това съветският държавен глава ще вземе присъединяване в срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие в Циндао.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР