Президентите на Литва, Полша и Латвия изпратиха писмо до НАТО,

...
Президентите на Литва, Полша и Латвия изпратиха писмо до НАТО,
Коментари Харесай

Литва, Полша и Латвия: Сътрудничеството между Минск и Москва застрашава сигурността

Президентите на Литва, Полша и Латвия изпратиха писмо до НАТО, в което показаха опасения от обстановката в Беларус, съобщи ДПА.
Прочетете още
Сътрудничеството сред Минск и Москва подкопава сигурността в района и в цялото евроатлантическо пространство, декларират Гитанас Науседа, Анджей Дуда и Егилс Левитс.

В навечерието на срещата на върха във Вилнюс тримата водачи приканват за " взаимност и единение " за противопоставяне на другите закани, които обстановката в Беларус поражда съгласно тях.

Те упрекват Русия, че употребява територията и ресурсите на Беларус за " незаконна, брутална и нападателна война против Украйна ".

По думите им това се вижда от все по-близката военна интеграция на Москва и Минск, чиято последна демонстрация бе разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус.

Науседа, Дуда и Левитс също по този начин предизвестяват за вероятни последствия от преместването на наемниците от " Вагнер " и ръководителят им Евгений Пригожин в Беларус.

" Това ще сътвори опасности за политическата непоклатимост в Беларус и може да докара до загуба на контрола върху стандартните и нуклеарните оръжия ", се споделя в писмото, представено от Българска телеграфна агенция.

Този ход на " Вагнер " може да послужи и като тласък за властническото управление в Минск да докара повече мигранти от трети страни до външните граници на Европейски Съюз, с цел да окаже напън върху Запада, предизвестяват водачите на трите страни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР