Президентите на България Румен Радев и Русия Владимир Путин размениха

...
Президентите на България Румен Радев и Русия Владимир Путин размениха
Коментари Харесай

Радев към Путин: Чаквам ви догодина

Президентите на България Румен Радев и Русия Владимир Путин размениха приветствени адреси по случай 25 години от подписването на Договора за другарски връзки и съдействие сред България и Русия, оповестиха от " Дондуков 2 ".

" Българо-руските връзки имат богати обичаи, постоянна договорно-правна основа и се основават на културната, историческа и човешка непосредственост и другарските връзки сред нашите нации ", написа в приветствен адрес до Путин президентът.

Оснвен това Радев удостоверява поканата към президента Владимир Путин да посети страната ни през 2018 година по отношение на отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

В писмото до българския президент Путин прави оценка високо приноса на Договора към основаването на условия за увеличение на размера на взаимната търговия и вложения сред България и Русия, както и за активизирането на съдействието в енергийната, научно-техническата, филантропичната и други сфери.

“Руско-българските връзки имат дълга и богата история. Независимо от позитивните резултати, реализирани през миналия четвърт век, в връзките сред нашите страни се резервира важен незадействан капацитет ”, написа съветският президент.

В приветственият адрес от Кремъл липсва изрично удостоверение, че Путин ще пристигна у нас за тържествата на 3 март.

" Уверен съм, че още една юбилейна дата, която следва да отбележим през март идната година - 140 години от Освобождението на България от османско робство, ще бъде ознаменувана от увеличение на взаимната работа по всички въпроси на двустанния дневен ред ", написа президентът на Русия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР