Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е

...
Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е
Коментари Харесай

Свиленски: Президентът забави връчването на мандатите, без да го е искал никой


„ Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е желал. Сигурно президентът не е нарушил Конституцията, само че е нарушил естествените правила и основава казус за в бъдеще. “ Това сподели ръководителят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

По думите му идващият президент може да държи мандатите и 6 месеца.

„ Парламентаризмът е заплашен  и се измести ръководството на друго място. Единственото пояснение за това удължение е, с цел да работи служебният кабинет умерено и необезпокоявано от никого. Нямам друго пояснение “, разяснява Свиленски.

Той съобщи, че има разлом сред Румен Радев и българските социалисти, тъй като водените от него политики нямат нищо общо с желанията на социалистите.

„ Ние знаем какво мислят те. Президентът би трябвало да бъде равно далечен от всички. Показа, че не е. В последна сметка той самичък призна, че се е намесил в акцията на предходните избори с неговия длъжностен кабинет, създавайки политически план. След това неговите министри какво вършиха по студиата и по време на предизборна акция. Така че тези признания са от тяхна страна. политиките, които водеше служебния кабинет, нямат нищо общо с политиките, които чакат социалистите и левите хора, както обичат да споделят от президентската институция “, разяснява Свиленски.

Според него на идните избори БСП ще има нова стратегия, обвързвана с модерното ляво.

Той разяснява и дали е допустимо обединяване с Обединената левица, в която са Татяна Дончева и Георги Първанов

„ Тези хора бяха депутати от БСП и  станаха това, което са посредством на БСП. Обединение ние сме предложили на Дончева, ходихме, водихме диалози за коалиция. Тя изиска повече избираеми места, отколкото БСП. Единствената тематика за диалог са избираемите места “, добави Свиленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР