Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, че ако Украйна не

...
Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, че ако Украйна не
Коментари Харесай

Зеленски: Украинските сили ще трябва да се изтеглят без американска подкрепа

Президентът Володимир Зеленски съобщи в изявление, че в случай че Украйна не получи обещаната военна помощ от Съединени американски щати, блокирана от разногласията в Конгреса, нейните сили ще би трябвало да стартират лека-полека да се изтеглят.

" Ако няма американска поддръжка, това значи, че нямаме противовъздушна защита, нямаме ракети Patriot, нямаме заглушители за електронна война, нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди ", съобщи сподели той пред в. " Вашингтон пост ".

" Това значи, че ще се върнем обратно, ще отстъпим, малко по малко, с дребни крачки. Опитваме се да намерим някакъв метод да не отстъпваме ", добави той.

По думите му дефицитът на муниции значи, че " би трябвало да се справяш с по-малко. Как? Разбира се, да се върнем обратно. Да създадем фронтовата линия по-къса. Ако тя се раздра, руснаците ще могат да се насочат към огромните градове ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани следената от републиканците Камара на представителите на Съединени американски щати да утвърди пакета за военна и финансова помощ, само че ръководителят на Камарата Майк Джонсън отсрочва въпроса от месеци, базирайки се на вътрешни цели. В телефонен диалог Зеленски сподели на Джонсън, че утвърждението на пакета е жизненоважно, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР