Президентът Владимир Путин заяви, че Русия разполага с достатъчен запас“

...
Президентът Владимир Путин заяви, че Русия разполага с достатъчен запас“
Коментари Харесай

Путин: Русия има „достатъчен запас“ от касетъчни бомби и ще ги използва при нужда

Президентът Владимир Путин съобщи, че Русия разполага с „ задоволителен ресурс “ от касетъчни бомби и че Москва си резервира правото да ги вкара в приложимост, в случай че такива муниции бъдат употребявани против съветските сили в Украйна.

„ Разбира се, в случай че те бъдат употребявани против нас, ние си резервираме правото да предприемем ответни дейности “, съобщи Путин в изявление за държавната телевизия, фрагменти от което бяха оповестени в неделя.

Думите му идват след поръчката на Съединени американски щати да изпратят на Украйна касетъчни бомби – муниции, неразрешени допълнително от 100 страни. Киев се ангажира да ги употребява единствено при потребност от разпространяване на противников бойци.

Касетъчните муниции са взривни оръжия, които нормално освобождават огромен брой по-малки бомби на огромна повърхност.

Руският министър защитата Сергей Шойгу бе представен по-рано да споделя, че страната има такива бомби, само че до момента се е въздържала да ги употребява във военната си акция. Съединени американски щати обаче упрекнаха Москва в противоположното и обявиха, че процентът на неизбухналите муниции доближава до 40%, като земята е осеяна с невзривени експлозиви.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР