Президентът Владимир Путин високо оценява ролята на Петър I в

...
Президентът Владимир Путин високо оценява ролята на Петър I в
Коментари Харесай

Песков: Никой не планира да затваря "прозореца към Европа"

Президентът Владимир Путин високо прави оценка ролята на Петър I в историята на Русия и никой не възнамерява да затвори „ прозореца към Европа “. Това сподели пред публицисти в четвъртък прессекретарят на президента Дмитрий Песков, предава ТАСС.

„ Ако приказваме за Петър I, Путин високо прави оценка ролята на този човек в историята на страната ни “, сподели още Песков.

Отговаряйки на въпрос на ТАСС дали предвид на днешните компликации прозорецът към Европа, който първият съветски император „ преряза “, ще бъде „ затворен “, представителят на Кремъл акцентира: „ Никой не възнамерява нищо да затваря “.

Песков акцентира, че „ Путин е бездънен ценител на историята “ и това се отнася освен за личността на Петър I: „ Не единствено на него Петър I принадлежат редица заслуги, само че и на доста водачи на Руската страна през цялата история. И всички тях Путин познава доста добре. “

„ Путин несъмнено ще вземе присъединяване, несъмнено, годишнината на Петър I, 350-ата годишнина от рождението на Петър I, Путин няма да заобиколи, той ще взе участие в едно от събитията, ние ще ви осведомяваме навреме “, добави още Песков, отговаряйки на въпрос на ТАСС.

През октомври 2018 година президентът подписа декрет за честването през 2022 година на 350-годишнината от рождението на Петър I, последният цар на цяла Русия (1682-1721) и първият съветски император (1721-1725). При негово ръководство са основани постоянна войска и флот, учреден е Санкт Петербург, страната е провъзгласена за империя и реформирана. Петър I управлява войските в походите на Азов, Северната война, Прутските и Персийските акции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР