Президентът Владимир Путин обеща по-добър стандарт на живот на руснаците

...
Президентът Владимир Путин обеща по-добър стандарт на живот на руснаците
Коментари Харесай

Започна Пряка линия на Путин: Не ви стигат парите? Ще стане

Президентът Владимир Путин даде обещание по-добър стандарт на живот на руснаците в предаването Пряка линия, в което дава отговор на въпроси на жители. 

За час хората съумяха да получат отговори за заплати, дефицит на медицински фрагменти по райони, екология, събирането на отпадъците и други - Путин отговори на 12 въпроса, оповестиха ТАСС и Българска телеграфна агенция. Реалните приходи на жителите са се понижавали в продължение на няколко години, като най-големият спад е бил през 2016 година. Сега обаче приходите последователно се покачват, сподели Путин. Темпът на напредък на действителната работна заплата към май 2019 година е достигнал 2,8 на 100, посочи той. По думите му от началото на годината покачването на заплатите е достигнало до 44 милиона души. Увеличаването на продуктивността на труда и развиването на стопанската система са основни условия за повишение на виталния стандарт, сподели Путин.

Това е 17-ата Пряка линия, проведена, откогато Путин пристигна на власт преди 18 години.

Обикновено отговорите на въпросите не престават сред 4 и 5 часа. Тази година Пряката линия е организирана в миг, в който известността на Путин е сензитивно намаляла и недоволството и безпокойството на популацията е повишено, откогато той разгласи преди година непопулярни ограничения, като вдигането на пенсионната възраст и увеличението на Данък добавена стойност.

Путин призна, че има краткотрайни компликации, свързани с тези ограничения, само че увери, че те стартират да дават своите плодове и да са от изгода за икономическата обстановка. Той незабавно даде обещание " увеличение на нивото на живот и на равнището на приходите " на популацията, което понижава непрекъснато от няколко години. Путин увери, че желае да реши наложителните проблеми като положението на системата на здравеопазването или казуса с отпадъците.

Над 1,5 милиона въпроси и обръщения има отправени тази година към Путин, добавя ТАСС.

Повечето от тях са отправени по телефона. Останалите са заложени посредством известия, посредством мобилно приложение, посредством специфичната форма в уеб страницата на програмата и посредством обществените мрежи.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР