Президентът трябва да вземе отношение по повод прекратяването на договора

...
Президентът трябва да вземе отношение по повод прекратяването на договора
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев да вземе отношение по прекратения договор за наем на в. „Труд“

Президентът би трябвало да вземе отношение във връзка прекратяването на контракта на вестник „ Труд " за прилагане на пространства, благосъстоятелност на Министерство на културата. Това се споделя в декларация на ГЕРБ, прочетена от депутата Тома Биков.

Договорът е преустановен поради нередовни заплащания, само че дължимото към този момент е погасено, подсети Биков, съгласно който това е потребление на обществен запас за „ разпра с медии ".

„ Алармираме за тези дейности на служебния министър на културата (Велислав Минеков - б.р.), тъй като те се трансформират в извънредно рискова наклонност, която заплашва плурализма и свободата на словото. Нито един политик в една демократична страна, няма право да употребява обществения запас, с който разполага, за разпра, с които и да било медии. Парламентарната група на ГЕРБ упорства Румен Радев да заеме обществена позиция във връзка с дейностите на своя длъжностен министър и или да се разграничи изрично от тях, или да даде съответно пояснение за мотивацията им. Ако Румен Радев не реагира съответно в тази обстановка, ще считаме, че неговият длъжностен министър е само реализатор на поръчка за заличаване на всеки журналистически глас, който не е ориентиран в поддръжка на водената от служебното държавно управление политика ", съобщи Биков от парламентарната естрада.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР