Президентът Тръмп предприе привидно примирителен подход към Анкара, публикувайки серия

...
Президентът Тръмп предприе привидно примирителен подход към Анкара, публикувайки серия
Коментари Харесай

Тръмп: Турция е важен търговски партньор

Президентът Тръмп предприе видимо отстъпчив метод към Анкара, публикувайки серия от туитове, в които акцентира, че Турция е значим търговски сътрудник, с който " е добре да се подписват покупко-продажби ".
Похвалата на Тръмп към Турция наподобява опонира на по-ранното му изказване, в което той заплашва да " заличи “ стопанската система на Турция, в случай че Анкара направи нещо " оттатък границите " във връзка с идната си военна интервенция в Сирия.
Американският президент се ангажира с изтеглянето на американските войски от Сирия, заявявайки, че Вашингтон по никакъв метод не изоставя кюрдите.
Туитът идва скоро след по-ранния туит на Тръмп, в който той предизвести Турция против всевъзможни недомислени дейности в Сирия. Американският президент заплаши, че ще заличи турската стопанска система, както " го е правил преди ", в случай че Анкара премине " оттатък границите ".
В събота турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че Анкара ще започва атака в Сирия през идващите дни, с цел да се освободи граничната зона от тези, което Анкара възприема като терористи. Ердоган също даде обещание да сътвори безвредна зона и да подсигурява безвредното завръщане на милиони бежанци, които сега живеят в Турция.
По-късно в неделя Белият дом разгласи, че американските сили ще се отдръпват от региона и няма да поддържат акцията на Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР