Президентът Тръмп, който по-малко от месец преди изборите на 3

...
Президентът Тръмп, който по-малко от месец преди изборите на 3
Коментари Харесай

Тръмп предизвикателно се връща към рискованата си стратегия за коронавируса

Президентът Тръмп, който по-малко от месец преди изборите на 3 ноември съгласно допитванията изостава от противника си демократ Джо Байдън, наподобява още веднъж е възприел рискованата тактика да омаловажава ковид макар признаци, че това може още повече да понижи възможностите му за преизбиране, написа Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тръмп по никакъв начин не се отрезви от заразяването си с COVID-19, а още веднъж стартира да омаловажава заплахата от вируса, който към този момент е умъртвил над 210 000 американци, като прикани поддръжниците си "да не се плашат от Коронавирус " и "да излизат на открито ". Така президентът пропусна опцията да поправя посланието си за пандемията и да прояви взаимност със страдащите американци. Сега той рискува да отблъсне още повече самостоятелните и колебаещите се гласоподаватели, изключително дамите и хората от третата възраст, които са му нужни, с цел да завоюва на 3 ноември, споделят социолози и анализатори.

След като в началото изглеждаше преклонен от позитивния тест, който го изпрати за три дни във военна болница, Тръмп побърза да се отнесе надменно към протоколите за здраве и сигурност. Преминаването му с кола около негови последователи в неделя, до момента в който още беше приет в болница, и завръщането му в Белия дом в понеделник без маска шокираха лекари и даже някои от републиканските му съдружници.

Ейми Коук, републикански пълководец в основния щат Минесота, сподели, че изначало е била насърчена от отношението на Тръмп към диагнозата му.

"После обаче пристигнаха разходката с кола и позирането за фотоси в Белия дом със свалена маска. Не знам какво беше това. Просто не го разбирам ", сподели тя.

Тръмп обезверено се нуждае от нещо, с цел да промени хода на конкуренцията. Публикувана през вчерашния ден анкета на Ройтерс и Ипсос демонстрира преднина от 12 пункта за Байдън на национално равнище, а допитванията по щати му дават преднина в Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин - трите щата от "Ръждивия пояс ", които Тръмп завоюва преди четири години в изненадващата си победа над Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26.

Тези резултати идват след заядлив спор с Байдън предходната седмица, който съгласно допитванията множеството гласоподаватели са оценили като неприветлив. А през вчерашния ден Тръмп се отхвърли от възможен, реализиран в последния миг законодателен успех, като спря договарянията с Конгреса за нов закон за финансова помощ за Ковид-19.

Коук означи, че републикански представители, които се стремят към преизбиране или първо продобиване на изборна служба, участвали на протест на Тръмп в нейния щат предходната седмица, в този момент са принудени да дават отговор за държанието на президента. "Това не е тематиката, която желаят да разискват тъкмо в този момент ", сподели тя.

ПРОЯВА НА СИЛА

Тръмп яростно работи за отклонение на публичното внимание от метода, по който подхожда към пандемията. Неговите думи и дейности напоследък обаче на процедура подсигуряваха, че това ще остане главната тематика в последния стадий от предизборната акция.

Вместо да употребява хоспитализацията си, с цел да прояви емпатия с жертвите на Коронавирус, 74-годишният Тръмп наподобява е решен да се покаже мощен и завръщането му с хеликоптер в Белия дом в понеделник беше поднесено по този начин, че да наподобява като завръщане вкъщи след бойни дейности.

Сара Лонгуел, републиканска социоложка, която интервюира дами в основни щати, сподели, че това евентуално няма да впечатли гласоподавателите, които имат вяра във вземането на защитни ограничения против вируса.

"Хората от третата възраст в основни щати и дамите не се въздействат от това позьорство. Като го гледат по какъв начин каца с хеликоптер и приказва като твърд юначага, тези дами няма да си помислят, че това с нещо усъвършенства живота им ", сподели тя.

Според анкетите на Ройтерс и Ипсос множеството американци от двете партии са обезпокоени от разпространяването на ковид, макар че степента на заразяване е намаляла в някои елементи на страната и някои щати още веднъж са отворили комерсиалните обекти и учебните заведения.

Най-новото допитване, направено в интервала 2-6 октомври, демонстрира, че 79 % от пълнолетните американци, в това число 94 % от записаните демократи и 70 % от записаните републиканци, са доста или ненапълно обезпокоени от разпространяването на вируса. Само 38 % утвърждават метода на Тръмп към тази рецесия, а 56 % не го утвърждават.

Тръмп има и парични проблеми. Той доста изостава от Байдън в набирането на средства, което оказа помощ на демократите да финансират клипове, които се излъчват в освободено в последния миг рекламно време.

Дан Ебърхарт, който е последовател на Тръмп и набира средства за Републиканската партия, дефинира като "анемично " държанието на Тръмп след дебата и сподели, че заразяването му с COVID-19 ще утежни ситуацията, като го държи настрани от предизборната акция.

"Тръмп е извънредно деятелен президент с мощно персонално наличие. В негово неявяване акцията му остава без източник на сила за насърчаването на изборната интензивност и набирането на средства ", сподели Ебърхарт.

Някои републиканци опазиха отношението на Тръмп към вируса. Лий Сноувър, която управлява Републиканската партия в окръг Нортхамптън, северно от Филаделфия, е изгубила татко си поради COVID19, а майка ѝ и брат ѝ са се заразили с вируса и са били признати в интензивно поделение. Въпреки това Сноувър сподели, че прави оценка метода, по който Тръмп е реагирал на диагнозата си.

"Не можем да живеем в боязън. Харесаха ви неговата вяра и оптимизъм. Това е стилът му. Аз може би щях да се държа иначе, само че той си е подобен ", сподели тя.

Сноувър обаче остава в малцинство. Имайки поради страховете от пик на ковид с идното захлаждане, Тръмп може да е позволил съдбовна неточност, сподели Дъг Хей, някогашен член на управлението на Републиканската партия. "След 210 000 смъртни случая президентът нищо не е научил. Няма свястно пояснение за държанието му ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР