Президентът търси сензация, вместо да се стреми към обединение, заяви

...
Президентът търси сензация, вместо да се стреми към обединение, заяви
Коментари Харесай

Даниел Лорер за изказването на Радев: Неговата роля във външната политика ще бъде силно намалена

Президентът търси сензация, вместо да се стреми към обединяване, съобщи пред бТВ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Даниел Лорер.

„ Конституцията повелява президентът да сплотява народа. Когато обаче чуваме от него цитати от тезите на партия „ Възраждане “ и на Кремъл, няма по какъв начин да сме обединени. И с това мисля да се огранича като коментар. Неговата роля във външната политика ще бъде мощно понижена. Смятам, че това което демонстрира и реализира Министерски съвет на интернационалното поле е явен знак, че България има мощна и добра позиция във връзка с войната в Украйна “, разяснява той.

Депутатът от „ Продължаваме промяната “ е безапелационен, че доста скоро Механизмът за мониторинг на Европейска комисия ще отпадне и това демонстрира доверие към актуалното българско държавно управление, както и че „ този парламент прави верните неща “.

„ Въпросът за Шенген не е въпрос за бараки или за софтуерно следене на границата. Той е въпрос на доверие – доколко Европа ни има вяра, че ние в действителност сме съществени в битката с корупцията и да задържаме мигрантите, които влизат нелегално в Европейски Съюз “, сподели още той.

Даниел Лорер разяснява и обстоятелството, че е заместител на Бойко Борисов в парламентарната комисия по външни работи. „ Истинският заместител е Екатерина Захариева – тя е зам.-председател на комисията от ГЕРБ-СДС. Смятам, че господин Борисов ще бъде обкръжен от същински експерти – освен от госпожа Захариева, само че и от господин Митов. Така че той ще се оправи със дилемите, които са пред него “, разясни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР