Президентът Си Цзинпин ще направи държавно посещение в Русия от

...
Президентът Си Цзинпин ще направи държавно посещение в Русия от
Коментари Харесай

Си Цзинпин пристига в Москва на 20 март по покана на Путин

Президентът Си Цзинпин ще направи държавно посещаване в Русия от 20 до 22 март по покана на своя съветски сътрудник Владимир Путин, заяви през днешния ден говорителката на китайското министерство на външните работи Хуа Чунин, представена от Синхуа. Комюникето не съдържа детайлности. Пресслужбата на Кремъл удостовери визитата, съобщи ТАСС.

Това ще е първото посещаване в чужбина на китайския президент, откогато бе избран отново за невиждан, трети мандат на поста от Народното събрание на страната преди седмица.

Визитата ще се реализира на фона на предлагането на Китай да посредничи за споразумяване на спора в Украйна - самодейност, която бе посрещната със песимизъм от Запада, поради дипломатическата поддръжка на Пекин за Москва, отбелязва Ройтерс.

АП дефинира визитата като явна проява на поддръжка от Си Цзинпин за Путин.

Руският президент посети Китай при започване на февруари предходната година - малко преди въоръжените сили на страната му да нахлуят в Украйна, напомня Франс прес.

Китайското министерство на външните работи заяви още през днешния ден, че бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва ще направи аудиенция в страната от 26 до 31 март по покана на Си.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР