Сърбия обяви, че е одобрила договор с компания на зетя

...
Сърбия обяви, че е одобрила договор с компания на зетя
Коментари Харесай

Зетят на Тръмп ще строи хотел в Белград на мястото на щаба, бомбардиран от НАТО

Сърбия разгласи, че е одобрила контракт с компания на зетя на някогашния американски президент Доналд Тръмп за " ревитализиране " на постройката на Генералния щаб, разрушена по време на бомбардировките на НАТО през 1999 година

Това потвърди министерството на строителството. В известието на институцията не се приказва за хотел, само че информацията се появи в обява на " Ню Йорк таймс ".

Някога (преди да влезе в Белия дом през 2016 г.) самият Тръмп демонстрираше интерес към плана, само че в сряда бе подписан контракт с компания на Джаред Къшнър (съпруг на щерка му Иванка), Affiniti Global Development.

Къшнър към този момент възнамерява два първокласни хотелски плана в Албания, като съгласно " Ню Йорк таймс " и в двете страни плановете ще се употребяват от облекчения, дадени от държавното управление, и хипотетично това може да продължава даже до момента в който тъстът на Къшнър е в Белия дом (ако завоюва изборите).

Проектът за 500 млн. $, който включва две здания на щаба на някогашната Югославска национална войска, се осъществя с присъединяване на Ричард Гренел, който бе дипломат в Германия по времето на Тръмп, само че един от пратениците на Западните Балкани.

Инвестиционният фонд, основан преди три години, е на стойност 3 милиарда $ и се поддържа от суверенния фонд на Саудитска Арабия. Това също повдига въпроса дали евентуално връщане на Тръмп в Белия дом няма да е придружено от още случаи на спор на ползи.

Министърът на инфраструктурата Горан Весич споделя в оповестеното на уеб страницата известие, че това е " уважавана компания " за обновяването на " обект, 25 години откакто бе погубен в бомбардировки ".

Според " Ню Йорк таймс " комплексът ще включва освен хотел, само че и търговски площи и музей в памет на починалите и ранените при бомбардировките на НАТО и над 1500 жилищни пространства. Мемориалът ще бъде благосъстоятелност на сръбското държавно управление. Теренът за хотела ще бъде предан чартърен на бизнесмени за 99 години.

 

Инфо: " Дневник "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР