Президентът с първи думи след новината, че БСП и Възраждане

...
Президентът с първи думи след новината, че БСП и Възраждане
Коментари Харесай

Румен Радев отвърна на Нинова за сезирането на КС

Президентът с първи думи след новината, че Българска социалистическа партия и " Възраждане " желаят да сезират Конституционния съд

Неведнъж приканих депутатите за разсъдък по тематиката. За страдание войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за Украйна с голямо болшинство и задължиха служебното държавно управление да подписа контракт за тази помощ.

Това разяснява президентът Румен Радев след рецензиите на Българска социалистическа партия, че не е наложил несъгласие върху изпращането на военна помощ на Киев.

В днешното нежно политическо и междуинституционално равновесие всяка институция в своите дейности и всяка партия в своето говорене би трябвало прецизно да се придържа към закона, както върша и аз. Съгласно нормативната уредба, налагането на несъгласие не може да трансформира текстове по подписан към този момент интернационален контракт. Тоест ветото е безусловно безпредметно, безапелационен беше той.

Сезирането на Конституционен съд след ратификация на интернационален контракт е невероятно. Тоест съдът няма защо да се произнесе. Докато госпожа Нинова умува дали да сезира Конституционен съд, което е безнадеждна идея, Министерството на защитата свърши нейната работа и ревизира наложения от Народното събрание контракт с Украйна, добави Румен Радев. Военните към този момент са създали разбори какво може и какво не може да се даде на Украйна.

Категорично това министерство няма да дава самолети, танкове и зенитно-ракетни комплекси, които могат да накърнят нашите бойни качества, добави президентът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР