Президентът Румен Радев заяви, че България трябва да продължи да

...
Президентът Румен Радев заяви, че България трябва да продължи да
Коментари Харесай

Радев: България трябва да предостави каски и бронежилетки на Украйна

Президентът Румен Радев съобщи, че България би трябвало да продължи да оказва помощ на Украйна в границите на своите благоприятни условия. „ За разлика от други страни, които са надалеч от спора, България има голяма историческа диаспора в Украйна, които сега са в зоната на военни интервенции. Това изисква деликатно и отговорно отношение. България би трябвало да даде средства за самостоятелна отбрана - бронежилетки, каски и други пакети за самостоятелни отбрани, акцентира президентът Румен Радев пред публицисти.

По думите на Радев, външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е изразил задоволеност и дълбока благодарност от помощта и ролята на България.

За избавените български моряци от " Царевна " край Мариупол, президентът беше по-лаконичен и уточни, че е " най-важното, че нашите моряци са се върнали живи и здрави. Ние сме признателни на всички - както на българските институции, по този начин и на украинската, и на съветската страна ", акцентира Радев.

Радев отвърна и на рецензиите на президента на България (2012 - 2017) Росен Плевнелиев. " Неговите душевни терзания и думи се разминават с действителността ". И акцентира, че сложил пред секретаря по защитата Лойд Остин за ускорена доставка на изтребителите F-16, които са платени.

Радев разяснява и връзките сред България и Република Северна Македония. " Опитът на политиците в Северна Македония да градят еднаквост въз основата на комунистическия Интернационал, а не върху историческата истина, са против ползите на жителите на РСМ, които желаят участие в Европейски Съюз . Ако приказваме за фашизъм, би трябвало да е ясно, че Иван Михайлов е индивидът, който е отказал на Хитлер да вкара Македония в братоубийствена война с България . Не Иван Михайлов, а други хора след установяването на югославската тирания в Македония, избиваха и инквизираха десетки хиляди в концлагери, тъй като са решили да продължат да се назовават българи, а не македонци ", съобщи той.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР