Президентът Румен Радев завършва консултациите с парламентарните сили в 48-ото

...
Президентът Румен Радев завършва консултациите с парламентарните сили в 48-ото
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Български възход на консултации при президента

Президентът Румен Радев приключва консултациите с парламентарните сили в 48-ото Народно заседание преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Днес президентът се среща със седмата по бройка парламентарна група Български напредък.

" От началото на тези съвещания измина месец. Предоставих задоволително време на политическите партии да излязат от конфротационната изразителност на изборите и да намерят консенсус за кабинет, само че не виждам резултат в тази посока.

Напротив, вместо да се ангажира със сформиране на държавно управление и да се концентрира върху проблемите на българите, попълването на състава на органи с изминал състав и други закони, Народното събрание реши да се занимава в Изборния кодекс ", стартира изказването си президентът Радев. И изрази подозрение, че изборните правила са приоритет, както и 4-часовият спор за името на закона.

" Макар и най-малката, вашата парламентарна група има своето място и своята отговорност. Бих желал да чуя вашата оценка за опцията да бъде излъчен парламент ”, съобщи президентът Румен Радев.

" Нашето държание е стабилно. От самото начало не търсим борба, нови разграничителни линии а разговор. Проблемите са доста. Решаването на проблемите на хората, на всекидневието, са значимите въпроси, по които би трябвало да се търсят решения ”, съобщи Стефан Янев.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР